Ajankohtaista

Salibandykerhot 2021-2022

SBT PaPon suosituissa salibandykerhoissa pääsee harjoittelemaan lajin alkeita 2010-2016-syntyneet tulevat salibandytähdet kaudella 2021-2022.

Salibandykerhoissa on omat ryhmät 2010-2016-syntyneille tytöille sekä 2014-2016  ja  2010-2013-syntyneille pojille.

2010-2013-syntyneet pojat harjoittelevat keskiviikkoisin koulu- ja kulttuurikeskus Kaarnassa kello 16:00-17:00.

2014-2016-syntyneet pojat harjoittelevat keskiviikkoisin koulu- ja kulttuurikeskus Kaarnassa klo 17.00-18.00.

2010-2016 syntyneet tytöt harjoittelevat perjantaisin koulu- ja kulttuurikeskus Kaarnassa kello 16.00-17.00

Kerhot aloittavat toimintansa syyskuussa. Kerhon hinta on 120€ ja sisältää vakuutuksen. Kerhomaksu laskutetaan kahdessa erässä 60 € syksy ja 60 kevät.

Ilmoittauminen kerhoihin avautuun 20.8.2021

Lisätietoja kerhoista voit kysellä Marko Hulkkonen (040-5157897/ marko.hulkkonen@sbtpapo.fi) kello 16.00 jälkeen.

Miesten Edustuksen kausi 2019-20

SBT PaPon miesten edustusjoukkue pelasi kuluvalla kaudella Sisä-Suomen kolmosdivisioonaa. Kausi oli kolmas peräkkäinen kolmosdivari kausi lyhyen kakkosdivarivisiitin jälkeen. Tälle kaudelle joukkue lähti muutamin pienin muutoksin – muutama pelaaja lähti ja muutama paluumuuttaja tuli.

Voidaan puhua, että pelillisesti kausi oli miehiltä erittäin onnistunut. Ennen viimeistä turnausta SBT PaPo oli kolmantena ja matkaa kakkosena, eli nousukarsintapaikalla, olleeseen MSM:ään oli kaksi pistettä ja PaPolla oli yksi ottelu enemmän jäljellä. Jopa nousu kakkosdivariin olisi siis voinut olla mahdollinen. Korona kuitenkin laittoi kauden pakettiin ennen aikojaan ja sijoitukseksi jäi tuo kolmas. Sitä emme saa koskaan tietää miten tuossa huipennuksessa olisi käynyt, mutta voimme silti kysellä kauden fiiliksiä joukkueen pelaaja-valmentajana toimineelta Tapio Ala-Rautalahdelta.

1. Totta kai kaikkia harmittaa kun kausi päättyi kesken ja pelejä jäi pelaamatta, mutta mikä on sitä huomioimatta päällimmäinen fiilis kuluneesta kaudesta?

– Hieman ristiriitaiset fiilikset. Pelit sujui hyvin, mutta reeniaktiivisuus jäi tavoitteesta. Jos reeniaktiivisuutta verrataan sarjasijoitukseen niin tulos oli erinomainen.

2. Joukkue oli kolmantena sarjassa ennen kauden keskeyttämistä. Olisivatko rahkeet riittäneet viimeisessä turnauksessa nousukarsintapaikan nappaamiseen? Entäpä siellä menestymiseen?

– Sijoitus oli optimi. Jos oltaisiin voitettu ylempänä olevat vastustajat niin ei tarvitsisi jossitella. Toki MSM:lle hävittiin keskinäiset vain maalierolla (PaPon voitto 5-4 ja MSM:n voitto 7-4). Pelaamisen taso oli kyllä hyvä, mikäli karsintoja olisi tullut uskon että siellä oltaisiin pystytty antamaan hyvä vastus.

3. Kuten sanoit, pelin taso oli hyvä ja maalejakin on tullut mukavasti. Mitkä ovat tärkeimmät syyt siihen, että peli on tällä kaudella kulkenut niin mukavasti?

– Tietty ydinporukka on pysynyt kasassa jo pitkän aikaa ja pelitapa aika vakiintunut. Onnistumiset on ruokkinut itsetuntoa ja toisaalta turhia menestymispaineita ei otettu. Lisäksi pääkoppaa on harjoiteltu ja pyritty keskittymään onnistumisiin. Maalintekovoimaa tuli myös Salosen Jessestä ja sitten loppukaudesta mukaan rohkaistuneet junnut antoivat hyvät näytöt siitä että kolmonen on ihan kilpailukykyinen paikka kehittää itseään ja pelaamistaan.

4. Miltä näyttää parkanolaisen edustusjoukkueen tulevaisuus?

– Olen aina ajatellut, että sitä saa mitä ansaitsee. Tällä kaudella ansaittiin kolmas tila, vaikka edarin reenien miesmäärä harvoin ylitti 10. Takana on kuitenkin monien vuosien työ ja sama runko. Pitkään reenanneiden jatkaminen ja ensimmäistä kertaa joukkueen mukaan uskaltaneiden B-junioreiden sisääntulo mahdollistaa jatkumoa tulevaisuuteen. Olosuhteet on Pirkanmaan ja Suomen mittapuulla kärkitasoa ja juniorityötä tehdään isolla sydämellä. On ollut kyllä hienoa olla mukana seuraamassa ”perus kyläseuran” kasvua valtakunnalliseksi ja isoksi salibandyseuraksi. Ilolla seuraan myös sitä, että tyttöjunnut ovat myös kasvattaneet suosiotaan. Parkanossa on potentiaalia ja vahva peruspohja. Sitä saa mitä ansaitsee.

5. Onko joukkueen sisällä vielä ollut keskustelua tulevasta kaudesta? Esim. Kuinka moni on jatkamassa? Onko kukaan lopettamassa tai siirtymässä muualle?

– Kausi päättyi niin seinään, ettei joukkueen sisällä ole käyty vielä suurempia keskusteluja ensi kaudesta. Todennäköistä on että suurin osa jatkaa, kun ovat olleet tähänkin asti mukana. Pelimiehet alkavat olla parhaassa iässä!

6. Kuten mainitsit aikaisemmin, on joukkueessa paljon pitkäaikaisia jäseniä. Kokeneita pelaajia, jotka ovat käyneet läpi PaPon juniorimyllyn. Moni näistä pelaajista asuu tällä hetkellä jopa yli sadan kilometrin päässä Parkanosta. Kolmosdivaria pääsisi kyllä pelaamaan pelaajien asuinpaikkakunnillakin, mutta silti ajetaan Parkanoon ja edustetaan PaPoa. Mikä pitää tämän jengin tällä tavalla kasassa, että jaksetaan pitkältä käydä?

–  On varmasti se junnuketjun looginen seuraus. Halutaan edustaa kotiseuraa. PaPolla on myös kolmosdivariseuraksi erinomaiset taustat.

7. Mitä terveisiä haluaisit lähettää jätkille tähän tilanteeseen?

–  Nyt jätkille ja muillekin terveiset, että nautitaan keväästä ja pidetään itsemme ja toiset terveinä!

Miesten II kausi 2019-20

Kokeneita konkareita ja nuoria junnuja. Sellaisella sekoituksella pelasi SBT PaPon miesten kakkosjoukkue tällä kaudella.

Kausi kutosdivarissa ei lähtenyt käyntiin mitenkään loistokkaasti, ensimmäiset neljä peliä päättyivät tappioon. Tämän jälkeen joukkue kuitenkin käynnisti koneensa ja loppukaudelle pisteitä kertyi tasaiseen tahtiin. Koronaviruksen päättäessä kauden kesken oli joukkue seitsemän joukkueen lohkossa viidentenä saldonaan neljä voittoa, yksi tasapeli ja yhdeksän tappiota neljästätoista ottelusta. Neljä ottelua oli tosin vielä pelaamatta ja todennäköisesti sijoitus olisi tuosta vielä parantunut.

Kuluneesta kaudesta meille kertoo hiukan tarkemmin joukkueen pelaaja-valmentaja-joukkueenjohtaja-supersankari-huoltaja-yleismies Timo Rantanen.

1. Totta kai kaikkia harmittaa kun kausi päättyi kesken ja pelejä jäi pelaamatta, mutta mikä on sitä huomioimatta päällimmäinen fiilis kuluneesta kaudesta?

– Kausihan lähti molli-voittoisesti käyntiin – tappiota tuli toisen perään. Pieni ryhtiliike ja muutaman tärkeän pelaajan paluu kokoonpanoon siivitti meitä parempaa tulokseen. Ja voittoja alkoi tulemaan. Vaikkakin muutama tappiopeli jäi harmittamaan viime hetkien sulamisen takia.

2. Keitä olivat nämä tärkeät kokoonpanoon palaajat ja mitä he erityisesti toivat joukkueen peliin?

– Kahden vuoden tauon jälkeen paluun tekivät Asko Kuusijoensuu ja Ville Ruinu. Asko toi joukkueeseen johtajuutta ja loistavaa pelin rakentelua, kun taas Ville osaa ratkaista pelejä eli tehdä maaleja. Heidän saapumisensa auttoi oikeiden kentällisten rakentamiseen ja tulosta tuli myös muilla kentillä. Esimerkiksi Jesse Kyöstin kenttä oli loistava. Myös nuoret B-junnut täyttivät paikkansa joukkueessa ja toivottavasti ovat myös mukana ensi kaudella. Kaikkia, jotka tällä kaudella pelasivat, voisin kehua, ettei kukaan huonosti pelannut.

3. Joko ehditte päätössaunaillan pitää ja kiinnittää tärkeät pelaajat myös ensi kaudeksi? Päästäänkö siis ensi kausi heti aloittamaan positiivisella sävelellä?

– Saunailta peruuntui samasta syystä kuin kausikin. Mutta kesällä keritään pitämään vielä palaveri eli saunailta. Uskon, että ensikaudellakin on meillä hyvä joukkue. En ole kuullut ainakaan, että kauhean moni olisi jäämässä pois.

4. Mikä on kilpailullisesti realistinen odotus tulevalle kaudelle, jos porukka pysyy kasassa? Voisiko jopa noususta taistella?

– Pystyä pelaamaan hyvällä tasolla jokainen peli ilman notkahduksia. Ja totta kai pystytään ilman muuta noususta taistelemaan! Se kyllä vaatii sitoutumista harjoitteluun.

5. Uskotko, että sitä sitoutumista löytyy ja onko jengillä halu nousta ylöspäin?

– En osaa sanoa vielä. Ollaan viisaampia loppu kesästä, kun joukkueen kanssa on saunailta vietetty ja mietitty tulevaa kautta.

6. Millainen oli pelien taso tänä vuonna kutosdivarissa? Peli on ollut viime vuosina alemmaksi sarjaksi yllättävänkin siistiä. Onko säilynyt sellaisena?

– Samanlaista kuin viime vuosinakin. Hyvänä päivänä jokainen peli on voitettavissa. Ja siistinä on peli säilynyt.

7. Mitäs terveisiä haluaisit lähettää pelaajille nyt tämän pakotetun tauon ajaksi?

– Pysykää terveenä ja pitäkää kuntoa yllä!

Naisten ja B-tyttöjen kausi 2019-20

Tälle kaudella SBT PaPon kakkosdivisioonassa pelaava naisten joukkue ja SM-karsintoihin ilmoittautunut B-tyttöjen joukkue yhdisti harjoituksensa. Tarkoituksena oli päästä harjoittelemaan isolla ringillä ja ajaa nuoria pelaajia sisään kovempiin peleihin sekä nostaa harjoitusten tempoa kovemmaksi myös kokeneemmilla pelaajilla. Viime kausi (2018-19) oli molemmilla joukkueilla – sekä myös C-tytöillä, joista suuri osa siirtyi B-tyttöihin – nappikausi. Naiset taistelivat sarjan kärkipäässä loppuun saakka ja juniorit keräsivät haastajasarjan ja KLL:n (Koululiikuntaliitto) mitaleja kaulaan.

Tuloksellisesti tämä kausi ei ollut samalla tavalla loistokas. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia saada tiukkoja pelejä käännettyä voitoiksi ja sitä kautta ei myöskään pisteitä taulukkoon kertynyt halutulla tahdilla. Turhautumisesta huolimatta, pysyi kuitenkin pelin taso melko hyvin kauden loppuun saakka ja paljon kehittymistäkin nähtiin. Lopulta kovan taistelun jälkeen naiset saivat pidettyä sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi ja B-tytöt sijoittui omassa kahdentoista joukkueen sarjassaan kahdeksanneksi. Vaikeudet kasvattavat ja tästä on nyt hyvä jatkaa eteenpäin tulevaa kautta kohti.

Mitä sitten kaudesta ajattelee joukkueiden valmennuksesta vastannut Sami Ahola? Se selviää seuraavaksi pienen haastattelun muodossa.

1. Totta kai kaikkia harmittaa kun kausi päättyi kesken ja pelejä jäi pelaamatta, mutta mikä on sitä huomioimatta päällimmäinen fiilis kuluneesta kaudesta?

– Niin, kesken jäänyt kausi päällimmäisenä mielessä, vain yhden viikonlopun sarjapelit ja lisäksi turnauspelit, mm. KLL, jäi pelaamatta. Pitkä kausikin, yli vuosi sitten voi sen alkaneeksi katsoa. Ylä- ja alamäkiä kauden aikana mutta hyvää fiilistä tulee ajatuksiin, paljon hommia on tehty!

2. Tällä kaudella naiset ja B-tytöt harjoittelivat yhdessä. Miten tuo ratkaisu mielestäsi toimi?

– Tietoinen ja haastavakin valinta näin valmentajan kannalta. Ilmoittaminen osallistumisesta toimi kuitenkin hyvin ja ison reeniringin pyörittäminen toimi pääsääntöisesti hyvin, kun pystyi suunnittelemaan harjoitukset etukäteen tiedossa olevalle pelaajamäärälle. Parhaimmillaan taisi 24 kenttäpelaajaa harjoitella yhtäaikaisesti ja neljä maalivahtiakin oli useamman kerran. Lisäksi huomioitavaa, että näiden joukkueiden ulkopuolelta, mm. KLL:n joukkue yms., oli pelaajia harjoituksissa mukana. Yhteensä laskin 42 eri reenaaja ja varmaan joku laskuista vielä unohtuikin. Tietysti ehkei ihan samaa tekemisen meininkiä lopulta saatu harjoituksiin kuin edelliskaudella, mutta kiitettävää kuitenkin!

3. Nuorien pelaajien ajaminen sisään naisten edustusjoukkueeseen oli yhtenä tärkeänä tavoitteena tällä kaudella. Miten tuo onnistui? Tuliko selkeitä läpimurtoja?

– Kyllähän moni tytöistä pääsi pelaamaan naisten II-div. pelejä ja pystyi pelaamaan niitä pelejä todella hyvällä tasolla. Yhtenä tässä tulee mieleen pelit joulun alla Killerillä ja Happeen Heimo-Hirven kaato sekä moni muu ennakkoluuloton suoritus. Harmittavasti oli kolme kertaa Naisten ja B:n pelit päällekkäin, mikä aiheutti huolta. Lisäksi on mainittava naisten joukkueen monet loukkaantumiset, jotka estivät suunnitellun kolmen kentällisen pelin tehokkaalla peliajalla pelatuissa sarjapeleissä. Lyhyet vastaukset kysymyksiin: Erinomaisesti ja kyllä tuli!

4. B-tytöt osallistuivat B-tyttöjen SM-karsintoihin. Tällä kertaa ei paikka valtakunnalliseen sarjaan auennut. Miten arvioisit tuota kokemusta?

– Uusi ja hieno kokemus, vaikkei pelillisesti ihan parhaaseen päästykään Myllypurossa Suomen parhaiden joukkueiden seassa. Saatiin pelata kuitenkin neljä opettavaista peliä – vaikkakin ”taka-oven” kautta. Harjoituspeleissä, joita lisättiin tietoisesti, pystyttiin haastamaan tällä kaudella SM-sarjaa pelanneita joukkueita ja voittamaankin, mutta ei vielä karsinnoissa oltu siihen valmiita.

Noin vuosi sitten seuran päättäjäisten jälkeen lyötiin ”kättä päälle” ja taisi silloin olla 13 pelaajan nimeä listalla. Sovittiin tyttöjen ja paikalla olleiden toimihenkilöiden ja vanhempien kanssa osallistumisesta SM-karsintoihin jonkun vanhan hölmön valmentajan, eli minun, ehdotuksesta ensimmäisenä SBT PaPon joukkueena. Kiitokset tästä vanhemmille, valmentajakollegoille, toimihenkilöille ja kaikille, jotka mahdollistivat tämän. Ja eritoten tietysti joukkueen pelaajille!

5. Viime kaudella naiset sijoittuivat komeasti kakkosdivarin kärkikahinoihin ja B-tytöt nappasivat haastajasarjan voiton. Oliko joukkueilla tälle kaudelle asetettuna kilpailullisia tavoitteita?

– Niinpä, ne tavoitteet…. ja viime vuoden tulokset. Vastaan, että oli. Naisilla kärkikahinat vaihtuivat pelaamiseen putoamista vastaan, kun ei tiukkoja pelejä pystytty kääntämään voitoiksi. Tosin mitään romahdusta ei sarjapeleissä ollut, lukuun ottamatta ehkä yhtä Tampereen reissua. Eikä eri syistä johtuen löytynyt pysyvää kokoonpanoa kuten edellisellä kaudella. B-tytöt, ja C-tytötkin, voittivat haastajasarjan ja ansaitsivat juurikin noidenkin esitysten perusteella osallistumisen SM karsintoihin.

6. Pelit olivat tosiaan todella tiukkoja ja peräti kymmenen PaPon kärsimistä tappioista oli maalin tappioita (Naiset 4, B-tytöt 6). Lisäksi lukemat 2-3 nähtiin valotaululla vastustajan hyväksi peräti viisi kertaa. Tasapelejä nähtiin kaksi ja PaPon maalin voittoja myöskin kaksi. Tiukat pelit siis kääntyivät tänä vuonna useammin vastustajan hyväksi. Mitkä ovat ne asiat millä nämä väännöt saadaan kääntymään voitoiksi? Mitä oppia näistä otteluista on saatu ammennettua?

– Itseasiassa useampiakin, jos laskee ns. maalin tappioiksi mukaan sellaiset missä viimeinen maali tuli tyhjiin tai kovan karvauksena jälkeen omiin. Pelaamiseen rutiinia, lisää kovia pelejä ja harjoittelua, niin ne maalin häviöt kääntyy ja huomaat voittavasi pelejä maalilla.

7. Mitkä asiat olivat mielestäsi sellaisia, joissa otettiin joukkueen tai yksilöinä isoja askeleita eteenpäin tällä kaudella?

– Yksilön kehitys harjoittelussa toistojen ja pelaamisen kautta. Ja nuorilla pelaajilla oli nyt pelimäärätkin sillä tasolla millä pitääkin olla kehityksen kannalta. Joukkueilla pelitapa yhtenäistyi. Muuntautumiskyky oli pelin sisällä ja pelistä toiseen puheenaiheena ja sitäkin toteutettiin parhaan mukaan joukkueena ja yksilöinäkin. Omalta osaltani, loppukauden aikana opin myös joukkueen voittavan, vaikka valmentaja on huomattavan hiljainen pelien aikana.

8. Mitkä asiat taas ovat sellaisia, jotka ovat vielä heikkoja kohtia? Millä osa-alueella siis näkemyksesi mukaan seuraavaksi tarvitaan niitä isoja askeleita?

– Kai tähän on sanottava perinteisesti, että heikkouksia parannettava ja vahvuudet tuotava paremmin esiin. Tottahan parannettavaa ja kehitettävää on ja pitääkin olla. En muuta osaa tähän nyt sanoa. Toisin sanoen analysointi on vielä kesken.

8. Mitä terveisiä haluaisit lähettää pelaajille keväälle ja kesällä, kun kausi on nyt pelien osalta keskeytetty ja yhdessä harjoitteleminen ei toistaiseksi ole mahdollista?

– Koittakaa jaksaa liikkua ja harjoitella omatoimisesti. Kyllä tämä poikkeustilanne aikanaan loppuu ja yhteisharjoitukset, sekä kaikkien odottamat pelitkin aikanaan taas alkavat. Tsemppiä!

Kiitos haastattelusta!!

– Kiitokset!

E-tyttöjen kausi 2019-20

SBT PaPon E-tytöt pelasivat Parkanon Urheilutalolla 7.3. kotiturnauksen, jossa kotiyleisön edessä tytöt ottivat kaksi komeaa voittoa. Turnauksen jälkeen tytöt jatkoivat vielä valmistautumista 28.3. ohjelmassa olleeseen viimeiseen sarjaturnaukseen. Myös huhtikuun lopulla pelattavaan Tampere Floorball Tournamentiin oli ilmoittauduttu mukaan.

Koronavirustilanne kuitenkin muutti hetkessä suunnitelmat ja Parkanon turnaus jäi kauden viimeiseksi. PaPon nuorin tyttöjoukkue ehti pelata kauden aikana 14 ottelua, joista saldona oli 6 voittoa, 2 tasapeliä ja 6 tappiota. Yhdeksän joukkueen sarjassa tuo tasainen tahti oikeutti sijoitukseen juuri keskeltä taulukkoa eli viidenneksi.

Joukkuetta valmensivat tällä kaudella Heidi Karlsson ja Riina Haapamäki. Seuraavaksi kuulemme Heidin mietteitä kuluneesta kaudesta.

1. Totta kai kaikkia harmittaa kun kausi päättyi kesken ja pelejä jäi pelaamatta, mutta mikä on sitä huomioimatta päällimmäinen fiilis kuluneesta kaudesta?

–  Fiilis joukkueen puolesta on hyvä! Kehitystä tapahtui jälleen paljon ja saimme joka tapauksessa pelata monet hienot pelit kauden aikana.

2. Mikä asia kehittyi eniten kauden aikana?

– Pelikäsitys ja sitä myötä koko joukkueen peli yhdessä. Yksilöllisesti tuli toki myös kehitystä pelitaidossa.

3. Mikä oli sellainen asia, joka vielä jäi odottamaan kehittymistä? Eli millä yksittäisellä asialla otetaan seuraavat askeleet pelaamisessa eteenpäin?

– Kokonaisuudessaan joukkuepeliä täytyy harjoittaa, eli lisää syöttöpeliä ja pelaajien välistä kommunikointia.

4. Mikä oli joukkueen suurin vahvuus kauden aikana?

– Myöskin joukkuepeli! Ja tunne siinä mukana, eli hauskaa oli. Onneksi saatiin päätettyä kausi kotiturnaukseen ja kahteen hyvään peliin.

5. Viime kaudella pyörititte E-tyttöjä isolla ringillä ja kahdella joukkueella. Tällä kaudella rinki oli pienempi, mutta yhä melko suuri. Joukkueita oli sarjassa tällä kertaa yksi ja pelaajia oli hiukan enemmän kuin otteluihin pystyi nimeämään. Kuinka saitte peluutuksen toimimaan, kun tiedossa oli pakollisia huilivuoroja?

– Meidän pyrkimys oli peluuttaa tasapuolisesti. Toki pelaajat esim. puolustuspäässä saivat enemmän peliaikaa, mutta kokonaisuudessa pyrittiin siihen, että jokainen vuorollaan pääsee pelaamaan – toisinaan enemmän ja toisinaan taas vähemmän johtuen juuri tästä isosta pelaajamäärästä. Tästä keskusteltiin myös pelaajien kanssa. Oli hieno asia, että pelaajia oli paljon, mutta vaikeaa tosiaan varsinkin loppukaudesta alkaa miettimään pois jääviä pelaajia. Onneksi näitä tilanteita ei tullut paljon.

6. Kävitte valmentajaparisi Riinan kanssa tämän talven aikana Salibandyliiton SBV1 valmennuskurssin. Mitä tuolta kurssilta tarttui matkaan?

– Kurssi oli kokonaisuudessaan todella hyvä. Oli mukava todeta, että jotain oli ennen kurssiakin tehnyt oikein, tai ainakin sinne päin. Kokonaiskuva lajista vahvistui ja samoin harjoitteiden tavoitteet ja niihin pyrkiminen. Kurssilta tarttui mukaan myös paljon uusia hyviä harjoituksia ja niitä tehtiinkin jo treeneissä paljon. Hieno juttu kaikkineen!

7. Ensi kaudesta on siis tulossa aivan huikea, kun pääsette heti alusta asti soveltamaan noita opittuja asioita. Mitäs terveisiä haluaisit lähettää pelaajille kotiin, kun nyt ei päästä yhdessä harjoittelemaan?

– Katse kohti ensi kautta! Mennään samalla hyvällä mallilla kuin tähänkin asti. Kausi oli hieno ja onnistunut. Muistetaan harjoitella myös kotona ja nähdään yhteisissä treeneissä niin pian kuin mahdollista!

D2-poikien kausi 2019-20

SBT PaPon D2-poikien joukkue sai päätökseen kolmannen kautensa sarjassa. Pelillisesti on joukkueen taival ollut haastavaa, mutta kovan työnteon kautta ovat joukkueen esitykset olleet nousujohteisia. Tänä keväänä loksahti peli jo aivan loistavaan vireeseen ennen kuin kausi keskeytettiin. Keskeytyshetkellä pojat olivat neljän ottelun voittoputkessa ja todella vahvasti taistelemassa paikasta haastajasarjan loppuhuipentumaan.

Ikävää, että emme päässeet näkemään kuinka pitkälle poikien vire olisi heidät tänä keväänä vienyt. Toivottavasti positiivinen noste säilyy ensi kaudelle saakka ja pääsemme nauttimaan voitoista. Joukkueen kaudesta tarkemmin kertoo meille joukkueen päävalmentaja Petri Venninen.

1. Totta kai kaikkia harmittaa kun kausi päättyi kesken ja pelejä jäi pelaamatta, mutta mikä on sitä huomioimatta päällimmäinen fiilis kuluneesta kaudesta?

– Päästiin tässä keväällä voittojen tielle, ja peli-ilme oli hyvä. Joten homman kesken jäämisen harmistuksesta huolimatta, jäi positiivinen fiilis. Olen kyllä ylpeä tästä jengistä!

2. Kieltämättä olitte komeassa vireessä, kun kausi vihellettiin poikki. Neljän ottelun voittoputki päällä ja enää kaksi pistettä sarjan kärkeen. Mikä sai pelin loksahtamaan noin upeasti kohdalleen helmikuun alussa?

– Ensinnäkin terveystilanne. Saatiin viimeisiin peleihin melkein kaikki mukaan. Sitten saimme yhden uuden vahvistuksen joukkueeseen. Mutta ennen kaikkea alettiin paremmin toteuttamaan harjoiteltuja asioita.

3. Voitko avata hiukan mitä harjoitellut asiat olivat?

– Siinä on pallollisen ja pallottoman vastustajan puolustamista, sekä kenttätasapainoa sekä hyökkäys- että puolustusalueella. Myös pallollisen- ja pallottoman pelaajan ratkaisuja.

4. Mikä olisi seuraava askel tuolla harjoittelupuolella, että pelaaminen menee taas pykälän eteenpäin?

– Pelinopeutta pitäisi pystyä kasvattamaan, oikea-aikaisilla syötöillä ja sekä pallottomien että pallollisen liikkumisella! Ja liikkumista (nopeus, kestävyys) ylipäätään kehittää.

5. Mikäpä taas on tällä hetkellä se joukkueen selkeä vahvuus tai vahvuudet? Minkä asioiden voi aina luottaa tuottavan isoja ongelmia vastustajille?

– Usko omaan tekemiseen ja osaamiseen vahvuuksina. Maalinestopeli, meillä on huippumaalivahti ja puolustaminen on nyt hyvää.

6. Mitä pojilta voi odottaa tulevalla kaudella?

– Uskon että peliesitykset tulevat olemaan tasaisempia. Ja että voittoja saadaan jo alkukaudesta.

7. Kuluvalla kaudelle oli mahdollisuudet päästä haastajasarjan loppuhuipentumaan. Neljä peliä oli jäljellä ja kärkipaikka olisi ollut saavutettavissa ihan omilla suorituksilla. Otetaanko tuosta saumasta hyvitys ensi kaudella?

– Tarkoitus olisi. Uskon että tuo mahdollisuus antaa motivaatiota harjoitteluun! Sekä pelaajat että valmentajat uskoivat tuohon kärkipaikkaan!

8. Hienoa kuulla ja niin uskottiin me kaikki muutkin! Onko vielä tähän loppuun jotain mitä haluaisit lisätä?

– Hieno Jengi. Toivon että meneillään olevasta tilanteesta huolimatta, nuoret urheilijat jaksavat harjoitella ja kehittää henkilökohtaisia taitojaan!