C-tytöt haastajafinaalin voittoon!

C-tyttöjen kausi päättyi sunnuntaina upealla tavalla Länsirannikon ja Sisä-Suomen ylialueellisen haastajasarjan voittoon. Parkanossa pelatussa finaalissa SBT PaPo päihitti Pöytyän Urheilijat vakuuttavin numeroin 7-1.

Tytöt pelasivat upean nousujohteisen kauden ja ansaitsivat ehdottomasti finaalivoittonsa. Nousujohteisuudesta kertoo hyvin muun muassa se, että finaalin voitto oli tyttöjen 13 perättäinen voitto. Edellisen tappionsa tytöt kärsivät joulukuun 9. päivä. Nousujohteisuus näkyy myös hyvän finaalivastustajaa Pöytyän Urheilijoita vastaan pelattujen otteluiden tuloksista. Ensimmäisen ottelun pöytyäläiset voittivat niukasti 2-4, mutta loput kolme joukkueiden kohtaamisista päättyivät PaPon voittoon joka kerta suuremmalla marginaalilla: 7-3, 7-2 ja 7-1.

Finaali alkoi tytöiltä upeasti, kun Senni Mustakoski teki johtomaalin jo neljän sekunnin jälkeen. Tämän jälkeen PaPo pelasi johtoasemassa loppusummeriin ja voitonjuhliin saakka.

Joukkueen päävalmentaja Tiina Sirén, miten joukkue on kasvanut kauden aikana?

”Hienosti on monet kasvaneet paljon nimenomaan yksilöinä eteenpäin ja henkilökohtaiset taidot on kasvaneet aivan valtavasti. Sitten ymmärrys kaverin auttamiseen on kasvanut, niin totta kai se on vienyt joukkueena ja yhteisenä tekemisenä eteenpäin ihan loistavasti. Henki on ollut sellainen, että sitä kaveria autetaan ihan oikeasti.”

Mikä oli tälle kaudelle tavoitteena?

”Kauden alussa ei määritelty suoraan mitään tulostavoitetta, mutta siinä vaiheessa kun tuo haastajasarjan alemmassa pelaaminen ja sarjan vastustajat lopulta selvisivät, niin totta kai siinä vaiheessa sen voitto ja haastajafinaalipaikka oli se mitä haettiin. Eli kyllä se mitä saatiin, oli myös tavoitteena.”

Mikä on kuluvalta kaudelta mieleenpainuvin hetki?

”Yksittäinen hetki oli kun haastajan runkosarjan toiseksi viimeisessä turnauksessa voitettiin Pöytyä Turussa (24.2. SBT PaPo – PöU 7-2, toim. huom.). Se oli yksittäinen kokonaisuutena äärimmäisen hyvin onnistunut peli ja kokonaisuus kannustajista lähtien. Ensimmäistä kertaa saatiin silloin meidän fanien aallot liikkeelle.”

Mitä ensi kaudelle on tavoitteena?

”Hyvin auki vielä. Tyttöpuolella vaihtuvat taas ensi kaudeksi nuo ikäjakaumat, niin riippuu hyvin paljon siitä miten joukkueet muodostuvat. Meillä on kuitenkin hienosti se pelaajapolku etenemässä. Monet pelaavat useassa joukkueessa, ja sitä pitää tietenkin katsoa, että kuinka se kasataan, että saadaan pystytään tarjoamaan paras mahdollinen kehittymisen paikka joka pelaajalle.”

Miltä tyttösalibandyn tulevaisuus PaPossa näyttää?

”Hyvältä! Meillä on valtavan hyviä junioreita, jos ajatellaan sitä, että meillä on noita 2004-syntyneitä käynyt jo naisten peleissä ja pärjänneet siellä äärimmäisen hyvin. Ja se, että pystytään tarjoamaan sitä haastavampaa pelipaikkaa, joka vie sitä pelaaja eteenpäin. Eli pystyy pelaamaan siellä oman ikäistensä porukassa, mutta taitojen kehittyessä löytyy haastavampaakin sarjaa sieltä vanhemmista. Näen, että meillä on tyttöpuolella loistava tilanne.”

Mikä on tärkein yksittäinen kasvunpaikka tai kehittämisen paikka tyttösalibandyssa?

”Yksittäinen, niin ehkä tietyllä tapaa se sitoutuminen siihen omatoimiseen tekemiseen on iso  haaste. Se tuo niitä kaikkien isoimpia eroja kehittymisessä kesken kauden. Se on kuitenkin rajallinen määrä mitä pystytään joukkueen kanssa harjoittelemaan, ja jos se on ainut mitä harjoittelu mitä tekee, niin se on minuutteina viikossa aika vähä.”

Koska PaPo juhlii Suomen mestaruutta?

”Kyllä sekin päivä vielä tulee.”

Onko jotain muuta jonka vielä haluaisit mainita?

”Ehkä oikeastaan se, että se tyttöjen halu pelata ja oppia tätä nykysalibandya – eli nimenomaan sitä, että pelataan kovaa, mutta pelataan oikein – näkyi varsinkin tuossa finaalipelissä aivan loistavasti monenkin pelaajan osalta. Kiitos hyvän tuomarilinjan, siellä saatiin pelata kovaa, mutta tilanteet pelattiin puhtaasti. Tytöt pystyy siihen ja ihan selkeästi näkee, että monet nauttii siitä, että kun ihan oikeasti mennään kovaa. Ei naapuria satuttaen, mutta kovaa.

Kiitos päävalmentajalle haastattelusta ja onnittelut koko joukkueelle kauden suorituksesta!