C1-poikien kausi päättyi playoff-karsintoihin

C1-poikien kausi päättyi menneenä viikonloppuna Lappeenrannassa pelattuihin playoff-karsintoihin. Kaksipäiväisissä karsinnoissa pojat pelasivat kolme ottelua, joista he voittivat yhden ja hävisivät kaksi. Lappeenrannan turnauksessa kohtasivat alueellisten eliittisarjojen kahdeksan parasta joukkuetta kahdessa lohkossa ja jatkopaikkoja playoff-karsintojen toiselle kierrokselle oli jaossa yksi.

Lauantaina pitkän bussimatkan jälkeen SBT PaPo kohtasi 14:45 alkaneessa ensimmäisessä ottelussaan FBC Remixin ja pienen tauon jälkeen 19:45 Blackbirdsin. Molemmista otteluista tuloksen 1-5 -numerot vastustajan hyväksi. Sunnuntaina hyvin nukutun yön jälkeen vastaan asettui 12:00 alkaneessa ottelussa Imatran Voima. Voimaa vastaan PaPo taisteli hienon 7-6 -voiton ja sijoittui omassa lohkossaan kolmanneksi.

Lohkon kolmas sija ei kuitenkaan riittänyt pelien jatkumiseen tämän kauden osalta, sillä lohkosta jatkoon toisen lohkon voittajaa vastaan meni vain voittaja. Lohkojen voittajien kohtaamisessa PaPon lohkon voittaja Blackbirds kukisti Lappeenrannan NST:n 4-3 ja eteni karsintojen seuraavaan vaiheeseen.

Viikonlopun tapahtuma sai kokonaisuudessaan paljon kehuja papolaisilta jo kotimatkalta: ”Turnaus oli hyvin järjestetty ja tuomarit olivat loistavia. Kaikki ottelut ja joukkueet olivat hyvätasoisia ja upeaa oli, ettei mikään kahdeksasta porukasta kuumentunut missään vaiheessa, vaikka pelit olivat tiukkoja.”

Päävalmentaja Petri Uusi-Luomalahti. Nyt kun turnauksesta on kulunut muutama päivä, voisitko sanoa mitä Lappeenrannasta jäi kouraan?

”Hitosti hyvää kokemusta. Ensimmäinen hotellireissu tällä porukalla varmaan koskaan. Pelit lauantaina meni vähän vihkoon, kun jalat jäi bussiin. Jotenkin vähän niin kuin liike loppui. Ei vastukset kuitenkaan mitään ylivoimaisia ollut. Hyvällä pelillä oltaisiin ihan hyvin voitu voittaakin molemmat pelit. Sunnuntain peli oli sitten ihan erilainen. Alku oli hyvä ja kaveri oli täysin unessa. Sitten ne otti aikalisän ja me oltiin sitten sen jälkeen puolitoista erää vähän niin kuin sillassa, mutta siinä oli taistelua ja peittoja. Hyvin on jätkät vuoden mittaan kehittyneet. Varsinkin joukkueena siitä miltä se näytti syksyllä. Uusia jätkiä ja ennestään pelillisesti tuntemattomia toisilleen.”

Miten tästä kevät jatku eteenpäin?

”Ainakin toukokuulle asti tässä vielä harjoitellaan. Koulun pelit (Koululiikuntaliiton yläkoulujen SM-lopputurnaus, toim. huom.) on vielä tulossa ja osa pelaa parin viikon päästä vielä B:n haastajafinaaleissa kuitenkin. Katsotaan tässä vielä, jos mahdollisesti lähdetään johonkin turnaukseen, Kohos-cuppiin tai johonkin. Se nyt on pikkuisen auki vielä. Sen jälkeen sitten kesätauolle.”

Kiitos Petrille kommenteista ja onnittelut joukkueelle upeasta kaudesta koko PaPon puolesta!