C1-pojat playoff-karsintoihin!

SBT PaPon C1-pojat selvittivät tiensä sunnuntaina Oripäässä pelatusta turnauksesta upealla tavalla playoff-karsintoihin. Turnaus oli samalla Länsirannikon ja Sisä-Suomen alueen eliittisarjan finaaliturnaus. PaPo voitti ensimmäisessä ottelussaan  KaKon 8-7 ja finaalissa Pirkat 9-6. Oman alueensa eliittisarjan voittajana PaPo pääsee karsimaan SM-sarjan playoffeihin pääsystä tulevana viikonloppuna Lappeenrantaan muiden alueiden eliittisarjojen voittajia vastaan.

Kokonaisuudessaan PaPon poikien kausi on sujunut hienon nousujohteisesti. Vaiheesta toiseen on edetty välillä hiukan rimaa hipoen, mutta peliä on aina pystytty parantamaan sarjan seuraavia pelejä varten.

”Joukkue uudistui viime kaudesta aika rajusti. Lähes puolet pelaajista vaihtui, kun osa lopetti ja keskittyi kiekkoon. Kihniön suunnalta saatiin kuitenkin KihUn pelaajat siirtymään meille.”, kertoo joukkueen päävalmentaja Petri Uusi-Luomalahti. ”Peli on kehittynyt kauden aikana merkittävästi – ollaan löydetty toimivat ketjukokoonpanot. Alkusarjasta päästiin pisteellä eliittisarjaan ja eliittisarjan 4 parhaan paikka varmistui vasta viimeisessä turnauksessa. Eli olemme pelanneet niin sanottuja pudotuspelejä jo useita tämän kauden aikana.”, Uusi-Luomalahti jatkaa.

Helpolla ei myöskään tullut sunnuntainen eliittisarjan voitto. Ensimmäinen ottelu aaltoili laidasta laitaan: Alussa PaPo johti  jo 3-0. Tämän jälkeen KaKo kävi välillä pariin kertaan johdossa, mutta kolmannessa erässä ottelu kuitenkin kääntyi PaPolle numeroin 8-7. Finaalissa vastaan asettui Pirkat, jonka kivikova ykköskenttä osittain muodostui viime kaudella SM-sarjaa pelanneista entisistä classiclaisista. Peli alkoikin PaPon kannalta murheellisesti: Toisen erän neljännellä minuutilla taululla oli 5-0 Pirkoille eikä PaPolla näyttänyt olevan juuri mitään mahdollisuuksia ottelussa. Joukkue ei kuitenkaan antanut periksi vaikka usko oli koetuksella. Upealla nousulla taululla komeilivat 9-6 -lukemat PaPon hyväksi.

”Kieltämättä olin jo itsekin siinä uskossa, että kausi on taputeltu että yritetään pelata peli loppuun ilman rökäletappiota. Pirkkojen ykköskenttä vei meitä kuin litran mittaa.”, Uusi-Luomalahti kertoo fiiliksistään ottelun aikana. ”Kuitenkin yhteen vaihtoon kaksi kavennusmaalia toisessa erässä nosti uskon tulevasta ja siitä lähtien peli oli täysin meidän hallussa. Loppupeli voitettiin siis 9-1!”, hän täydentää.

Mikä sitten on ollut joukkueen menestyksen avaimena? Tärkeää on erityisesti se, että sekä joukkue että yksittäiset pelaajat ovat löytäneet omat vahvuutensa ja ovat pystyneet hyödyntämään niitä tehokkaasti.

”Erittäin tärkeä vahvuus on maalintekotaito, mitä joukkueesta löytyy laajemmallakin rintamalla. Tämähän on maalintekopeli. Lisäksi löytyy sopivasti kulmavääntäjiä, jotka pystyvät voittamaan 1 vs. 1 tilanteita ja luomaan niitä paikkoja.”, valottaa valmentaja Uusi-Luomalahti.

Playoff-karsinnat pelataan kaksipäiväisenä turnauksena tulevana viikonloppuna Lappeenrannassa. PaPon lisäksi yhdestä jatkopaikasta karsintojen seuraavaan vaiheeseen Divarin kärkijoukkueita vastaan taistelee kahdeksan muuta joukkuetta. Väylä on siis erittäin haastava, mutta tie on kuitenkin auki vaikka SM-kultaan saakka.

”Lappeenrantaan lähdetään samalla asenteella kuin muutenkin kauden aikana. Pelataan niin hyvin kuin osataan ja katsotaan mihin se riittää. Vastukset ovat kuitenkin Suomen eliittisarjojen parhaita ja osa on niukasti tippunut syksyn SM-karsinnoissa.”, kertoo valmentaja Uusi-Luomalahti joukkueen tavoitteista. ”Aina löytyy myös parannettavaakin. Puolustuspeli on yksi tärkeä tekijä sekä oikea-aikainen liike pallollisena ja pallottomana pelaajana.”, hän vielä lisää.

Ensimmäinen peli PaPolla on lauantaina 14:45 FBC Remixiä vastaan ja toinen 19:45 Blackbirdsiä vastaan. Viimeinen lohkopeli pelataan sunnuntaina 12:00 Voimaa vastaan. Lohkovoittaja pelaa sunnuntaina finaalin toisen lohkon voittajaa vastaan. Toisessa lohkossa pelaavat NST, Santa´s United, SBS Masku/SBS Wirmo ja SC Hawks.

”Hyvillä fiiliksillä lähdetään Lappeenrantaan. Viime pelissä (Pirkkoja vastaan) todettiin, että samaa tahtia kun pelataan, niin voidaan pärjätä. Lähdetään pelaamaan täysiä ja voittamaan pelejä. Tästä halutaan edetä seuraavaan vaiheeseen totta kai!”, kertoo pelaajien fiiliksistä joukkueen kapteeni Jesse Koskinen.

Tsemppiä pojille viikonlopun peleihin ja tavoitteiden täyttämiseen! Pelien etenemistä voi seurata livenä Salibandyliiton tulospalvelusta.