Edustus

img_2373-copy

Raportti SBT PaPo-FoSu

Pisteet Forssaan – Suupparit kasasivat itsensä Papon alkuhurmoksen jälkeen ja vievät 8-10 voiton sunnuntain salibandymittelössä Parkanon urheilutalolla.
Papo otti otteluun varsinaisen salama-alun. Ensimmäisen 12 minuutin jälkeen lukemat olivat papolle 4-1. Terävästi liikkeellä ollut kotijoukkue hyödynsi paikat äärimmäisen tehokkaasti. Forssalaiset saivat kuitenkin bussijalat ravistelua auki erän loppua kohden ja kiipesivät tasoihin ennen ensimmäisen erän päättäävää summeria.
Toisen erän alkuun Fosu tulikin aivan uudella innolla ja kotijoukkue oli pakotettu aikalisään kahden pikamaalin jälkeen. Kotijoukkue laittoi taas vähäsen oppirahoja kassaan ja antoi pari ”puoli-ilmaista” maalia pienistä merkkausvirheistä. Vaikka erä hävittiin 1-4 oli papon avauspeli ajoittain jopa viihdyttävää katsottavaa. Pallo liikkui mieheltä toiselle vauhdikkaasti ja vastustajan karvaajat haroivat tyhjää. Kokemattomuuttaan tätä ei vielä ole saatu valitettavasti jalostettua täydelle 60 minuutille.
Kolmanteen erään lähdettiin virittelemään kiriä ja osittain sellainen aikaan myös saatiin. Erävoitto 3-2 ei auttanut, Fosun painaessa nyytin aina kun Papo pääsi kahden maalin päähän. Taisteluilme oli hyvä ja kahdeksaan tehtyyn kaappiin pitää olla tyytyväinen. Uni ei vain tule silmään 10 päästetyn myötä. Kun oikein raivokkaasti positiivisuutta tästä asiasta kaivetaan, niin maaleihin johtaneita tilanteita pystytään harjoittelemaan ja sitä kautta sitten karsimaan tulevissa pelitilanteissa.
Hikinauhat eivät juurikaan ehdi kuivua, kun matka käy ensi viikonloppuna Jyväskylään, jossa vastaan asettuu sarjakärkeen hamuava 02 (edellinen tappiollinen maali-ilottelu 9-13) ja sarjapaikastaan karsijan paikalla oleva Blasters (kauden ainoa voitto 8-7ja).
Kevätkauden avausvoitto häämöttää horisontissa kun ”hulkkonen-tours:in” -tila-auto lähtee lauantaina kohti Kotilaisten synnynseutuja!

Edustuksen kuulumisia

Voitokkaan Blasters pelin jälkeen edustuksen taival kakkosdivarissa on sujunut ailahtelevasti. Diamondsia vastaan pelattiin tiukka vääntö, joka päättyi jatkoajan jälkeen 7-7 – jatkoajan jäähyilyn näkökulmasta pelistä saalistettu sarjapiste oli todellakin voitettu piste. Seuraavana päivänä Krp Akatemia oli parempi luvuin 15-4. Tässä pelissä ensimmäinen erä oli hyvä ja se päättyi 3-2. Kaksi seuraavaa erää oli taas edustuksen historian huonoimpia, vaikkakin vastustaja pelasi todella mallikaasti ja viimeisteli tehokkaasti. Siitä pelistä ei sen enempää. Viimeisin ottelu RSS Panthersia vastaa oli kokonaisuudessaan parempaa tekemistä, mutta ensimmäisen erän 0-5 tappioasema oli liikaa koko pelin kannalta. Onneksi joukkue heräsi pelaamaan kahteen viimeiseen erään, vaikka ottelu päättyikin vieraille 9-12.
Ailahtelevuus vaikuttaa edustuksen peliin suuresti tällä hetkellä. Kokonaista 60 minuuttista ei pystytä vielä pelaamaan tasaisesti ja viimeistely omista paikoista ei ole vielä parasta mahdollista. Miehet kohtaavat 29.11 tiistaina Tampereella Soittorasian, jolloin täytyy olla hereillä koko pelin ajan. Ailahtelevasta pelaamisesta huolimatta joukkueen pelihuumori on pysynyt kasassa ja tiistain pelistä tavoitteena ehdottomasti voitto. Tästä jatketaan kakkosdivarissa taivaltamista täysillä. Katse on eteenpäin ja pisteiden metsästäminen jatkuu hyvällä asenteella. Saunailtakuulumisten mukaan Soittorasia peliin lähtee keskittynyt ja nälkäinen Parkanonlainen salobandyjoukkue, joka ei helpolla päänahkaansa myy.

Kohti kotipeliä

Historian ensimmäisessä 2-divisioonan kotiottelussaan SBT PaPo saa vastaansa Ilveksen Tampereelta. Ilves oli viime kaudella samaisen sarjan runkosarjassa neljäs ja pääsi osallistumaan siis divarikarsintojen ensimmäiseen vaiheeseen, jossa Soittorasia kuitenkin veti pidemmän korren. Ilveksen omien kotisivujen mukaan joukkueessa puhaltavat kuitenkin muutoksen tuulet, kun toimintaa on pyritty ajamaan tavoitteellisempaan ja urheilullisempaan suuntaan. Tämä on johtanut voimakkaaseen nuorennusleikkaukseen, joten viime kauden Ilveksestä ei ole enää montaa pelaajaa jäljellä. Ilves lupailee nuorelta ja urheilulliselta joukkueeltaan vauhdikasta, taitavaa ja modernia salibandya, joten mielenkiintoinen kamppailu lienee sunnuntaina luvassa. Tarkempia kuvauksia ja Ilves-valmentajan mietteitä voit lukea osoitteesta http://www.ilvessalibandy.fi/joukkue3157/uutiset.html?68107.
Ilves hävisi kauden avausottelussaan Forssan Suuppareille 11-5, joten voitonnälkää löytyy varmasti myös Ilveksen riveistä.
Selkeän avaustappion myötä kotijoukkue PaPo lähtee luonnollisesti parantamaan tekemistään jokaisella osa-alueella. Ensimmäisessä pelissä räikeät merkkausvirheet ja pelirohkeuden puuttuminen näkyivät rumasti tulostaululla, mutta näitä asioita parantamalla saadaan varmasti tiukka kamppailu aikaan. Huhupuheiden mukaan torjuntavastuun PaPo:n maalilla ottaa tällä kertaa Arttu Latvajärvi ja mielenkiinnolla odotetaan pystyykö takareisivaivoista kärsinyt Teemu Vahosalmi tekemään 2-divaridebyyttinsä. Aiemmilla kausilla Puntti on ollut vaikea paikka pisteiden ryöstämiseen ja luonnollisesti samalla teemalla pyritään jatkamaan myös tällä kaudella. Pieni kenttä ja runsaan yleisön luoma tunnelma virittävät PaPo:n pelaajat korkeammille energiatiloille, joten vauhdikasta ja laadukasta salibandyviihdettä on varmasti luvassa.

Ensikosketus kakkosdivariin otettu

Parkanoon pontevan miesten edustuksen historiallinen kausi alkoi Pirkkalassa viime kaudella divaria pelanutta Pirkkalan Pirkkoja vastaan. Ottelu päättyi lopulta selkeään 13-4 tappioon.
Tragikoomiseen harjoituspelikauden myötä vähäiset kosketukset kovatempoiseen ja tasoiseen salibandyyn näkyivät selkeästi ottelussa. Peliin lähdettiin taktisesti maltilla ja pyrittiin iskemään terävästi vastaan.
Ensimmäinen erä 4-0:
Ensimmäisessä erässä joukkue karvasi maltillisesti Pirkkojen pyörittäessä peliä omalla puolellaan. Pirkat iski erässä neljästi. Kaksi pelinkääntömaalia ja kaksi vapaalyönnistä. Papo ei erässä päässyt tolppaa lähemmäksi ja suurin osa maalitilanteista saatiin ”ulkokehältä” – laidoista ja kaukaa ykkössektorista.
Toinen erä 5-4:
Toisen erän esitys oli selkeästi ensimmäistä parempi ja ajoittain Pirkat joutuivat jopa puolustuskannalle. Varsinkin ykkösviisikko sai pidettyä vastustajaa otteessaan. Neljä tehtyä maalia erään voidaan pitää hyvänä suorituksena. Isompi miinus tulee viidestä päästetystä – oppirahoja – voisi joku kokeneempi pelaaja tokaista.
Kolmas erä: 4-0
Kolmas erä päättyi ensimmäisen erän tavoin selkeään tappioon. Papo pyöritti kentällä koko joukkuetta ja antoi näin tuntumaa myös viltissä pelin aloittaneelle pelaajille. Ottelun voittajasta ei kuitenkaan lopulta tullut suurempaa eripuraa.
Antti Luusalo kommentoi lyhyesti ottelua pelin jälkeen: ”Kohtalaisen hyvä fiilis jäi, vaikka lukemat oli aika rumat. Tehdään pientä säätöä seuraavaan peliin ja ollaan taas askeleen vahvempia seuraavassa pelissä.”
Valmennuksen näkökulmasta oli tärkeää, että kaikki pääsivät mittaamaan osaamistaan rutinoitunutta vastustajaa vastaan. Samalla saatiin selkeitä kehittämiskohteita tuleviin peleihin. Uskon, että seuraavassa pelissä ollaan jälleen parempia vastaamaan pelin haasteisiin ja pelaamaan tilanteita järkevämmin. Vaikka tulos oli taululla kehno, oli peli parempaa kuin torstaina pelatussa harjoitusottelussa.
Lopputulosta on turha jäädä suuremmin murehtimaan – seuraavan kerran päästään pelille jo sunnuntaina kotiavauksessa Ilvestä vastaan. Toivottavasti ”mökki” on täynnä ja saadaan yleisön tuki joukkueen taakse aivan joka tilanteessa. Vaikka peli pelataan sunnuntaina toiveissa olisi hurmoshenkistä kannustusta.
Sarjanousijajoukkueena peli ei varmasti ole vielä kauden parasta, mutta yrityksestä se ei tule jäämään kiinni! Peli on paljon muutakin kuin loppulukemat taululla – se on voitettuja kaksinkamppailuita, onnistuneita peittoja, blokattuja syöttölinjoja, pallonriistoja takakarvauksesta ja ennen kaikkea loppusummeriin asti pelistä nauttimista!
Kolme vesitornia: Antti Luusalo + koko ykköskentän ajoittainen hyökkäyspään vaarallisuus
Kaksi vesitornia: Markkolan Artun ja Niemen Nikon kaksinkamppailuvoitot ja tilanteisiin menot lämmittivät valmentajan mieltä! Mitä kovempaa mentiin, sitä enemmän näyttivät nauttivan.
Yksi vesitorni: Frans Runsas voitti kentällä ollessaan pelin. Eli kansanomaisesti sanottuna Frans oli yksi harvoista pelissä plussalle jääneistä pelaajista! Erinomainen aloitus.
Seuraavaksi ollaan pelillä siis sunnuntaina klo 15.00, jolloin kotiotteluun vastustajaksi saapuu perinteikäs seura Tampereelta. Toivotetaan Ilveksen edustusjoukkue lämpimästi tervetulleeksi Parkanoon kautta aikain ensimmäiseen kakkosdivariotteluun!

Harkkapelistä opetus isän kädestä

FBT PiTu oli tällä kertaa kovempi ja miesten edustus joutui taipumaan lukemin 2-11. Ensimmäiset kaksi erää kotijoukkue oli täysin vastaantulija. Pallo tärisi lavassa ja kaveri antoi kovalla prässillä painetta SBT PaPon omassa päässä. Paljon pallon menetyksiä ja niistä kaveri rokotti hyvällä viimeistelyllä. Kotijoukkue antoi liikaa siimaa ja pallovarmuus oli hukassa. Kolmanteen erään PaPon miehet saivat paremman otteen pelistä ja tekeminen näytti paljon paremmalta. Erä päättyi lopulta vastustajan hyväksi 1-2. Tästä on hyvä ottaa oppia ennen varsinaisten sarjapelien alkua. Tulevana viikonloppuna täytyy olla alusta alkaen valmiina kovalla asenteella, eikä alle sadan prosentin tekemisellä ole asiaa lähteä pelaamaan. Edustusjoukkue ei tästä hätkähdä vaan lähtee haastamaan viimekauden divarijoukkuetta Pirkkoja tulevana lauantaina Pirkkalaan. Kiitokset kovalle vastustajalle harkkapelistä. Hyvä nippu kaverilla täynnä taitavia yksilöitä – ei ihme että PiTu ottikin länsirannikon ennakkosuosikilta pisteet kotiin ensimäisestä sarjapelistään Loimaan Leiskua vastaan. Ei hävitty huonommille, mutta parempi tekeminen puuttui ensimmäisestä kahdesta erästä.

Harjoituspeli SBT PaPo – FBT PiTu

Tervetuloa Parkanon urheilutalolle seuraamaan edustuksen harjoituspeliä torstaina 29.9 klo 19:45 alkaen. Ottelu on mielenkiintoinen, sillä molemmat joukkueet ovat viime kauden sarjanousijoita. PaPo sisäsuomesta ja PiTu länsirannikolta. Viekö länsirannikon miehet sisäsuomen kylänmiehiä vai saako kotikylän pojat kotikenttäedulla yliotteen?