Naisten kausi päätökseen – haastattelussa Sami Ahola

SBT PaPon naisten edustusjoukkueen kausi päättyi viime viikonloppuna pelattuun kotiturnaukseen, josta naiset nappasivat kaksi maukasta voittoa. Viime kauden päätteeksi naiset nousivat kolmosdivarista nykyiselle sarjatasolleen naisten kakkosdivariin. Sijoitus tämän kauden päätteeksi oli sarjanousijalle erittäin komea kolmas yhdeksän joukkueen sarjassa. Lohkovoittaja RSS Panthers keräsi kasaan viisi pistettä enemmän ja jatkaa kauttaan divarin nousukarsinnoissa.

Päävalmentaja Sami Ahola. Kausi on nyt ohi. Mikä on valmentajan fiilis kuluneesta kaudesta?

-Kyllä se ihan positiivinen fiilis on siitä, että uuteen sarjaan menee ja lopulta sijoitus on kolmas yhdeksästä joukkueesta. Kyllä se ihan loistava suoritus on ollut kaiken kaikkiaan. Mikään joukkue ei ollut lohkovoittaajaa lukuun ottamatta meitä parempi – kaikilta otettiin voittoja ja pisteitä. Tuo Riihimäki (RSS Panthers, toim. huom.) oli niin paljon parempi, että ovat paikkansa sarjan kärjessä ansainneet.

Kuten mainitsit, oli uusi sarja, eli naiset nousivat viime kaudella kolmosesta kakkoseen. Kuinka iso askel pelillisesti oli kolmosen ja kakkosen välillä?

-Nyt on helppo sanoa sillain, että yllättävän pieni loppujen lopuksi. Varsinkin kärkijoukkueiden osalta. Odotettiin ehkä vähän kovempaa sarjatasoa tuosta kakkosestakin. Toisaalta toissa kaudella, jos nyt ajattelee, niin siellä kolmosessa meidän hyökkäyskoneisto oli niin vahva, että tehtiin paljon maaleja joka pelissä ja nytkin pystyttiin oikeastaan vastaamaan siihen – maalintekovoimaa oli ihan riittävä sitten lopulta, vaikka yhden pelaajan pois lähtö kesken kauden ehkä hiukan riipaisikin siinä jossain kohdassa. Odotin ehkä hiukan kovempaa tasoa. Tai sitten ollaan vaan niin pirskatin hyviä, että pystyttiin tuolla tasolla pelaamaan, jolla ollaan pelattu koko kausi. Yksi iso juttu mikä viime vuoteen verrattuna, niin koko joukkueella ja tietysti jokaisella pelaajallakin, niin pelinopeus on se juttu millä me eletään. Elettiin tämä kausi ja siihen on tarkoitus tulevaisuudessakin kiinnittää vielä huomiota, että se pelinopeus vielä kasvaa tuosta mitä se on ollut.

Ensi kaudella pelit jatkuvat kakkosessa. Millainen kausi on odotettavissa? Mitä on tavoitteena?

-Tavoitteista nyt tietysti tuolla paikallisen ruokapöydässä viimeisten pelien jälkeen jonkin verran puhuttiin, mutta ei ole ollut tapana niitä kauheasti ulospäin esittää. Sen verran voi sanoa, että naisten sarjatasot tulee muuttumaan ensi kaudelle ja seuraavallekin kaudelle, niin jotakin mielenkiintoista sinne on tulossa tuohon meidän sarjatason yläpuolelle. Lisäksi naisten kakkosdivarikin ensi kaudella mitä todennäköisimmin pelataan kolme kertaa viisitoista minuuttia tehokkaalla peliajalla, niin siinä on jo aika paljon haasteita. Vielä lisänä se, että katson tässä juuri tuoreinta Ylä-Satakuntaa, niin tässä kuvassa näkyy nuoria pelaajia, joita entistä enemmän haluaa nähdä siellä naisten joukkueen riveissä.

Mainitsit, että piditte palaveria pelaajien kanssa viimeisten pelien jälkeen. Miltä vaikuttaa, että kuinka hyvin joukkueen runko pysyy kasassa ensi kaudelle?

-Hyvin.

Kuten aikaisemmin mainitsitkin, tällä kaudella Krista Runsas siirtyi kesken kauden pelaamaan Salibandyliigaa. Ketkä ovat seuraavat PaPo-kasvatit liigassa?

-Vastataan sen verran, että on meillä muutama liigapelaaja Kristaakin ennen ollut, niin aivan varmaa on se, että Kristan jälkeen seuraavan liigapelaajan tulemiseen ei mene niin kauaa kuin meni Kristan ja näiden edellisten välissä. Pian.

Eli seuraavat liigapelaajat ovat jo aloittaneet PaPossa salibandyn pelaamisen?

-Kyllä on jo ihan selkeästi. Kysymys on vaan siitä, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Onko mielessä mitään muuta lisäiltävää?

-Noh, ainakin tällä hetkellä tuntuu, että tässä kevään korvalla itsellä on sellainen lievä tyhjyys aina jokaisen tapahtuman jälkeen. Naisten osalta pelit ovat päättyneet, C-tyttöjen osalta liiton pelit on päättyneet.. Että, että… Kyllä täytyy sanoa, että tuossa salissa, kun reenejä on pitänyt, vaikka välillä jonkin verran on kärsitty siitä, että meillä on muualla asuviakin, niin se tekeminen on ollut sen näköistä, että kun aikaisemmin tuossa mainitsin siitä pelinopeuden kasvattamisesta, niin ilo on ollut reenauttaa naisten ja B-tyttöjen reenejä, joissa siellä kyllä hommat toimii.

Kiitos, ja hyvää kevättä!

-Kiitoksia!