Syyskauden numeroita

Hyvää uutta vuotta kaikille! Salibandykauden 2019-20 ensimmäinen puolikas on nyt takana ja toinen alkamassa. Tässä vaiheessa on hyvä taas laittaa syksyä tilastojen osalta pakettiin.

Kaudelle 2019-20 SBT PaPo muutti upeaan uuteen halliin Koulu- ja Kulttuurikampus Kaarnan tiloihin. Elokuussa muuttoa juhlistettiin avajaistapahtumalla, jossa PaPon kaikki joukkueet pääsivät harjoitusotteluissa testaamaan uutta ympäristöä. Tämän jälkeen Kaarnassa on päästy menneen syksyn aikana nauttimaan salibandysta yhteensä peräti yhdessätoista turnauksessa.

Tälle kaudelle kymmenen joukkueen voimin – joukkueita löytyi miesten ja naisten sarjoista sekä seitsemästä eri tyttö- tai poikajunioreiden ikäluokasta. Uutena tulokkaana PaPon joukkuekartalle lisättiin 2009-syntyneistä ja nuoremmista pojista koostuva E2-pojat.

Kilpailullisesti kausi lähti hyvin käyntiin, kun ensimmäisestä kahdeksasta PaPo-ottelusta kertyi viisi voittoa ja yksi tasapeli. Tämän jälkeen kuitenkin koettiin pitkä kuiva jakso, kun seuraavaa PaPo-voittoa saatiin odotella 17 ottelun ajan ennen kuin E-tytöt pistivät putken poikki Ylöjärvellä. Tuosta putkesta huolimatta ei kuitenkaan pelillisesti ollut mitään paniikkia päällä ja kaikki joukkueet ovat myös saaneet voittotilin avattua. Jälki on kokonaisuudessaan syksyn aikana ollut hyvää ja nousujohteista.

Sarjapelejä PaPo pelasi syksyllä yhteensä 88 kappaletta, joista kertyi 29 voittoa, 13 tasapeliä ja 46 tappiota. Keskimäärin PaPo on siis voittanut joka kolmannen pelaamansa ottelun ja sarjapisteitä on tullut noin puolista otteluista. Maaliverkkoja syksyllä PaPo heilutteli eri sarjoissa yhteensä 404 kertaa, kun vastustaja puolestaan laukoi pallon PaPo-maaliin 470 kertaa. Maaliero on siis pakkasella -66 maalia eli erittäin tiukkoja pelejä on ollut maalimäärien suhteen. Keskimääräinen ottelutulos on 4,59 – 5,34, jota viime kauden samoihin lukuihin (4,38 – 5,47) verrattaessa voidaan todeta kehitystä tapahtuneen molemmissa kenttäpäädyissä.

Äskeisiin saldoihin on mukaan laskettu PaPon kaikkien joukkueiden kaikki sarjapelit. Jos kuitenkin tutkitaan joukkueiden tilastoja hiukan tarkemmin, voimme selvittää syksyn kovimman suorittajan PaPon joukkueista. Vuosi sitten kärkipaikkaa piti vuoden vaihteessa Naisten edustusjoukkue, joka oli kerännyt 10 pelatusta ottelusta 5 voittoa, 3 tasapeliä ja kaksi tappiota maalisuhteella 25-17. Tällä kertaa, Miesten edustusjoukkueen kovasta vastuksesta huolimatta, syksyn kuumimman joukkueen titteli menee D1-pojille. Pojat ovat pelanneet tänä syksynä 10 ottelua, joista tilille on kertynyt komeat 7 voittoa, 2 tasapeliä ja 1 tappio. Nuo vakuuttavat 16 sarjapistettä ovat kertyneet melkoisella maali-ilottelulla, sillä joukkueen maalisuhde on peräti 68-41 eli 27 maalia plussan puolella. Komea syksy pojilta!

Toivottavasti nousujohteisuus näkyy myös keväällä kaikkien joukkueiden otteissa ja pääsemme mielenkiinnolla seuraamaan onko D1-pojat myös kevään menestyksekkäin joukkue vai kiilaako joku muu nousukiidossa oleva joukkue ohi tilastoissa.

Hyvää uutta vuosikymmentä kaikille joukkueille, pelaajille, valmentajille, toimihenkilöille, kannattajille, vanhemmille ja tukijoille! Ja salibandyhan on parasta livenä eli tulkaahan Kaarnaan nauttimaan kotiturnauksista!